Solutions

Bereid je voor op slimme Dynamic Pricing
Houd volledige controle over je productprijzen
Verkoop meer en verhoog je marge

Voor de troepen uitlopen

Online productprijzen veranderen wekelijks en soms zelfs dagelijks. Het bijhouden van al je concurrenten is onbegonnen werk en al helemaal als je een groot assortiment hebt. Met Optiprice heb je direct inzicht in de productprijzen van je concurrenten en ontdek je met Advanced Market Analytics wie ook echt invloed heeft op je omzet. We geven je alle tools om met Dynamic Pricing Strategies je productprijzen volledig geautomatiseerd aan te passen en je concurrenten een stap voor te blijven. Altijd zonder de controle te verliezen en met meer verkopen en hogere gemiddelde marge. 

Zo vaak als je wilt alle productprijzen van je concurrenten vergelijken in een handig dashboard.

De oplossing om volledig geautomatiseerd je productprijzen aan te passen met slimme Pricing Strategies.

Ontdek wie je echte concurrenten zijn en waar de kansen en bedreigingen in je markt liggen. Maak data gedreven prijsbeslissingen en assortiment selectie. 

How it works

Upload een ongelimiteerd aantal product EAN’s

Dit kan via onze API, maar ook het uploaden van .csv of .xml productbestand. Geen zorgen, dit is zonder gedoe of kostbare IT-ontwikkel (tijd). Optiprice haalt direct elke markt in de wereld, door onze goede internationale dekking.

Begrijp hoe je markt werkt

Ontdek wie je echte concurrenten zijn. Optiprice verzamelt zelf alle prijsdata van Google Shopping, Marketplaces en direct van de concurrent websites. Door grondig te testen hebben wij de meest betrouwbare prijs data in de markt.

Dynamic Pricing Repriced volledig geautomatiseerd

Houd tijd over en focus op strategische beslissingen. Optiprice Dynamic Pricing is de enige compleet geautomatiseerde repricer waarbij je volledige controle houdt over je marges en je marktposities. Optiprice helpt je omzet en marge groeien!

Veelgestelde vragen

Is Optiprice voor iedere (online) retailer geschikt?
Nee, Optiprice is het beste geschikt voor (online) retailers vanaf 500k omzet per jaar. We hebben geen bovengrens, we mogen zelfs beursgenoteerde bedrijven tot onze klantenkring rekenen.  

Is Optiprice betaalbaar?
Ja, wij willen pricing software voor ieder bedrijf toegankelijk maken. Wij horen van onze klanten dat wij de meest betaalbare pricing software partner zijn en dat het slechts een kleine investering is met ROI’s van 500-1000%.

 

Ben ik veel tijd kwijt aan de installatie en setup?
Het enige wat nodig is, is een lijst van producten met naam, prijs en EAN en wij doen de rest. We zetten je account op en testen de grondig, voordat we live gaan. Daarna geeft een van onze pricing experts je een dashboard tour. Dit kost je niet meer dan 15min.

Is mijn data veilig bij Optiprice?
Ja, wij ontwikellen al onze systemen zelf met ons team in Nederland. Jouw data gaat dus niet de landgrenzen over en staat veilig op onze dedicated server. 

Trusted by

Douchezaak

Voordat we met OptiPrice werkte, maakte we gebruik van een andere pricing tool. We begonnen een samenwerking met OptiPrice in januari 2020. De resultaten waren geweldigen: 30% meer omzet, een tijdsbesparing van zo’n 20 à 40 uur per maand en de zekerheid dat de prijsstrategie altijd op de juiste manier geheel automatisch wordt gehandhaafd dankzij de API-koppeling.

Joost Faber
E-Commerce Manager Douchezaak

BTC retail

We gebruiken OptiPrice om onze verkoopprijzen in onze fysieke winkels vast te stellen. Voorheen rekenden we per merk met standaardopslagen, nu passen we de marge aan op basis van interne data, maar ook op basis van externe prijsdata aan.
Verder bedenken we eenvoudig kortingsacties per product die anderen niet doen, zodat we dan echt de goedkoopste zijn.

Kees Gommers
Algemeen directeur BTC retail

Theo Jansen

Door de krachtige marktdata hebben we slimme prijsstrategieën bedacht en nieuwe producten toegevoegd. Hierdoor is de omzet en marge substantieel gestegen en hebben we een betere marktpositie gekregen. Zelfs de brutomarge op ons private label schoenenmerk is verbeterd, want we laten de verkoopprijzen 20% onder het prijsniveau van de premium merken meebewegen.

Natalie Jagtenborg
Directeur

Optiprice is makkelijk te integreren

Integreer Optiprice snel en eenvoudig met je webshop systeem, ERP, PIM, PowerBI of ieder ander systeem.  Met onze API koppelen we makkelijk en zonder kostbare IT ontwikkeltijd naadloos aan op je systeem, zelfs op maatwerk systemen. Binnen ca. 15 minuten ben je live en helpt ons on-board team je op weg.

bigcommerce
googleshopping
shopware
magento
woocommerce
Staat jouw systeem er niet bij?

Geen zorgen, Optiprice werkt samen met elk systeem.

Staat jouw systeem er niet bij?

Geen zorgen, Optiprice werkt samen met elk systeem.

Probeer Optiprice nu gratis

Wij zijn al van 120 succesvolle (online) retailers de Pricing software partner. Met Optiprice heb je alles in handen om volledig "in control" te zijn over je online productprijzen en je concurrenten een stap voor te blijven. Probeer het nu 14 dagen gratis. Je zit nergens aan vast.

  Optiprice BV
  Velperbuitensingel 12
  Arnhem NL

  Branches

  Elektronica
  Gezondheid
  Kleding
  Levensmiddelen
  Sport
  Wonen

  Good to know

  FAQ
  Resources
  Integration
  Data Security
  Privacy
  Cookies

  Copyright © 2023 Optiprice BV. All rights reserved.