Advanced Market Analytics

Begrijp je markt

Succesvolle Pricing Strategies maken met Dynamic Pricing begint met het begrijpen van je markt. Met Advanced Market Analytics krijg je inzicht in alle KPI’s om op strategisch niveau pricing beslissingen te kunnen maken. 

De beste marktdata in je dashboard

Met Optiprice heb je een volledig data pakket in één gebruiksvriendelijk dashboard. Je genereert eenvoudig inzichten per product, merk, categorie of iedere ander variabele of combinaties hiervan in relatie tot de markt en de productprijzen van je concurrenten. Ontdek welke concurrent het meest vergelijkbare assortiment heeft, wat je company score is en op welke marktpositie je nu staat, maar ook in het verleden door de Price History functie.  

De voordelen op een rijtje

Unbeatable price data quality
Only 15-min Setup
& most user friendly
Dutch company
& fast support
Most affordable pricing plans

Trusted by

Douchezaak

Voordat we met OptiPrice werkte, maakte we gebruik van een andere pricing tool. We begonnen een samenwerking met OptiPrice in januari 2020. De resultaten waren geweldigen: 30% meer omzet, een tijdsbesparing van zo’n 20 à 40 uur per maand en de zekerheid dat de prijsstrategie altijd op de juiste manier geheel automatisch wordt gehandhaafd dankzij de API-koppeling.

Joost Faber
E-Commerce Manager Douchezaak

BTC retail

We gebruiken OptiPrice om onze verkoopprijzen in onze fysieke winkels vast te stellen. Voorheen rekenden we per merk met standaardopslagen, nu passen we de marge aan op basis van interne data, maar ook op basis van externe prijsdata aan.
Verder bedenken we eenvoudig kortingsacties per product die anderen niet doen, zodat we dan echt de goedkoopste zijn.

Kees Gommers
Algemeen directeur BTC retail

Theo Jansen

Door de krachtige marktdata hebben we slimme prijsstrategieën bedacht en nieuwe producten toegevoegd. Hierdoor is de omzet en marge substantieel gestegen en hebben we een betere marktpositie gekregen. Zelfs de brutomarge op ons private label schoenenmerk is verbeterd, want we laten de verkoopprijzen 20% onder het prijsniveau van de premium merken meebewegen.

Natalie Jagtenborg
Directeur

Veelgestelde vragen

Hoe diepgaand zijn de analyses die ik kan maken?
Dit bepaal jezelf! Je kunt zoveel productgegevens als je wilt, uploaden in Optiprice. Vervolgens maak je de meest uitgebreide analyses ten opzichte van je concurrenten, op bijvoorbeeld; merk-, productcategorie-, product-, leverancier-, voorraadniveau of combinaties van verschillende productgegevens.

Heb ik ook inzicht in assortiment overlap met mijn concurrenten?
Ja, je kunt per concurrent en per merk, productgroep, product etc inzichtelijk maken wat de overlap is van jouw assortiment en een concurrent is.

 

Kan ik de prestaties van mijn Dynamic Pricing strategies inzien? 
Ja, om te beoordelen hoe succesvol je Dynamic Pricing Strategies zijn, maakt Optiprice volledig automatisch per strategie een filter aan, waarmee je de prestaties van je strategie ten op zichte van de markt kunt inzien en vergelijken. 

Kan ik ook markt analyses van data in het verleden uitvoeren?
Ja, je kunt zover terug als de leeftijd van je Optiprice account. Met deze inzichten ontdek je als eerste markttrends en ontdek je de pricing strategies van je concurrentie.

Bekijk de andere solutions

Zo vaak als je wilt alle productprijzen van je concurrenten vergelijken in een handig dashboard.

Maak de slimste Pricing strategies en wijzig volledig geautomatiseerd je productprijzen. Blijf je concurrentie altijd een stap voor. 

Optiprice is makkelijk te integreren

Integreer Optiprice snel en eenvoudig met je webshop systeem, ERP, PIM, PowerBI of ieder ander systeem.  Met onze API koppelen we makkelijk en zonder kostbare IT ontwikkeltijd naadloos aan op je systeem, zelfs op maatwerk systemen. Binnen ca. 15 minuten ben je live en helpt ons on-board team je op weg.

bigcommerce
googleshopping
shopware
magento
woocommerce
Staat jouw systeem er niet bij?

Geen zorgen, Optiprice werkt samen met elk systeem.

Staat jouw systeem er niet bij?

Geen zorgen, Optiprice werkt samen met elk systeem.

Probeer Optiprice nu gratis

Wij zijn al van 120 succesvolle (online) retailers de Pricing software partner. Met Optiprice heb je alles in handen om volledig "in control" te zijn over je online productprijzen en je concurrenten een stap voor te blijven. Probeer het nu 14 dagen gratis. Je zit nergens aan vast.

  Optiprice BV
  Velperbuitensingel 12
  Arnhem NL

  Branches

  Elektronica
  Gezondheid
  Kleding
  Levensmiddelen
  Sport
  Wonen

  Good to know

  FAQ
  Resources
  Integration
  Data Security
  Privacy
  Cookies

  Copyright © 2023 Optiprice BV. All rights reserved.