Price Monitoring

Krijg volledig inzicht in de productprijzen van je concurrenten. De meest betrouwbare prijsdata door grondig te testen. Ongelimiteerd aantal product EAN’s.

Krijg volledig inzicht in je markt

Gebruik je tijd efficient. Het zelf bijhouden van alle prijzen is onbegonnen werk. Optiprice kan de productprijzen van een ongelimiteerd aantal EAN’s iedere dag meerdere keren ophalen bij al je concurrenten. Dankzij een grondig data verzameling systeem en grondig testproces levert Optiprice als enige software echt betrouwbare prijs data.

Vergelijk je productprijzen

Begrijp met Optiprice je markt. Je krijgt inzicht in je marktposities, assortiment overeenkomsten en je vergelijkt eenvoudig je prijzen met die van al je concurrenten in één handig dashboard. Optiprice is de perfecte Pricing software partner voor succesvolle (online) retailers vanaf 500k omzet. 

De voordelen op een rijtje

Highest matching
and Data quality
Easy to integrate
and User friendly
Dutch company
and support
Affordable pricing for
almost any enterprise

How it works

Upload een ongelimiteerd aantal product EAN’s

Dit kan via onze API, maar ook het uploaden van .csv of .xml productbestand. Geen zorgen, dit is zonder gedoe of kostbare IT-ontwikkel (tijd). Optiprice haalt direct prijsdata op uit elke markt in de wereld, door onze goede internationale dekking.

De meest betrouwbare prijsinformatie

Wij leveren de meeste betrouwbare prijsdata, omdat wij zelf de prijsdata verzamelen en geen gebruik maken van foutgevoelige URL scraping. Wij gebruiken de nieuwste technieken om prijsdata zelf van diverse bronnen te verzamelen, zoals: Google Shopping, Marketplaces en direct van concurrenten websites.

Gebruik Price monitoring flexibel

Je kunt de prijsdata eenvoudig analyseren in het gebruiksvriendelijke dashboard of exporteer de data naar een .csv of excel bestand. Integratie met je systeem is uiteraard ook mogelijk met de API.
Of ga voor volledige Pricing automatisering en gebruik Dynamic Pricing, zodat je altijd een stap voor bent op je concurrenten.

Trusted by

Douchezaak

Voordat we met OptiPrice werkte, maakte we gebruik van een andere pricing tool. We begonnen een samenwerking met OptiPrice in januari 2020. De resultaten waren geweldigen: 30% meer omzet, een tijdsbesparing van zo’n 20 à 40 uur per maand en de zekerheid dat de prijsstrategie altijd op de juiste manier geheel automatisch wordt gehandhaafd dankzij de API-koppeling.

Joost Faber
E-Commerce Manager Douchezaak

BTC retail

We gebruiken OptiPrice om onze verkoopprijzen in onze fysieke winkels vast te stellen. Voorheen rekenden we per merk met standaardopslagen, nu passen we de marge aan op basis van interne data, maar ook op basis van externe prijsdata aan.
Verder bedenken we eenvoudig kortingsacties per product die anderen niet doen, zodat we dan echt de goedkoopste zijn.

Kees Gommers
Algemeen directeur BTC retail

Theo Jansen

Door de krachtige marktdata hebben we slimme prijsstrategieën bedacht en nieuwe producten toegevoegd. Hierdoor is de omzet en marge substantieel gestegen en hebben we een betere marktpositie gekregen. Zelfs de brutomarge op ons private label schoenenmerk is verbeterd, want we laten de verkoopprijzen 20% onder het prijsniveau van de premium merken meebewegen.

Natalie Jagtenborg
Directeur

Veelgestelde vragen

Hoe komen jullie aan de prijsinformatie van mijn concurrenten?
We gebruiken verschillende gegevensbronnen waarvan wij de prijsinformatie verzamelen, zoals: Google Shopping, Bol.com, Amazon, andere vergelijkingssites, direct van de site van je concurrent en middels exlcusieve data-partner samenwerkingen. 

Is de prijsdata betrouwbaar?
Ja, we maken gebruik van de beste technieken, ontwikkeld door ons eigen team in Nederland om de prijsinformatie van jouw concurrenten te verzamelen. Daarnaast testen we grondig en valideren we de prijsdata, zodat we zeker weten dat het klopt.  

Halen jullie prijsinformatie uit URL’s van mijn concurrenten?
Nee, onze systemen gebruiken EAN-nummers om prijsinformatie te verzamelen van diverse gegevensbronnen, zodat we zeker zijn dat de prijs klopt. De prijsinformatie in URL’s klopt meestal niet. 

 

Moet ik weten wie mijn concurrenten zijn?
Nee, de systemen van Optiprice voeren iedere dag fundamenteel onderzoek uit naar al je concurrenten en geven je inzicht in hun prijzen. Ook als er dus een nieuwe online concurrent opstaat, weet onze software dit altijd binnen 24-uur. 

Hoe kan ik de prijsdata van mijn concurrenten vergelijken met mijn prijzen?
In het gebruiksvriendelijke dashboard van Optiprice, kun je de prijzen van je concurrenten per product eenvoudig vergelijken en maak je analyses op merk-, categorie-, productniveau,  en weet je welke concurrenten ook jouw producten verkopen en wat je marktposities zijn. 

Kan ik de prijsdata ook makkelijk integreren met andere systemen?
Ja, je kunt met onze API makkelijk alle prijsinformatie en markt analyses koppelen met jouw CMS, ERP, PIM, PowerBI of ieder ander (maatwerk) systeem. 

Bekijk de andere solutions

Maak de slimste Pricing strategies en wijzig volledig geautomatiseerd je productprijzen. Blijf je concurrentie altijd een stap voor. 

Ontdek wie je echte concurrenten zijn en waar de kansen en bedreigingen in je markt liggen. Maak data gedreven prijsbeslissingen en assortiment selectie. 

Optiprice is makkelijk te integreren

Integreer Optiprice snel en eenvoudig met je webshop systeem, ERP, PIM, PowerBI of ieder ander systeem.  Met onze API koppelen we makkelijk en zonder kostbare IT ontwikkeltijd naadloos aan op je systeem, zelfs op maatwerk systemen. Binnen ca. 15 minuten ben je live en helpt ons on-board team je op weg.

bigcommerce
googleshopping
shopware
magento
woocommerce
Staat jouw systeem er niet bij?

Geen zorgen, Optiprice werkt samen met elk systeem.

Staat jouw systeem er niet bij?

Geen zorgen, Optiprice werkt samen met elk systeem.

Probeer Optiprice nu gratis

Wij zijn al van 120 succesvolle (online) retailers de Pricing software partner. Met Optiprice heb je alles in handen om volledig "in control" te zijn over je online productprijzen en je concurrenten een stap voor te blijven. Probeer het nu 14 dagen gratis. Je zit nergens aan vast.

  Optiprice BV
  Velperbuitensingel 12
  Arnhem NL

  Branches

  Elektronica
  Gezondheid
  Kleding
  Levensmiddelen
  Sport
  Wonen

  Good to know

  FAQ
  Resources
  Integration
  Data Security
  Privacy
  Cookies

  Copyright © 2023 Optiprice BV. All rights reserved.